Kurssit ja harjoitukset

 

Funakoshin jalanjäljillä 

Historiallinen harjoitusmatka karaten syntyajoilta nykypäivään. Perehdymme lukuisiin eri taistelulajeihin kuten Pankration, Shaoling Boxing, White Grane Kung Fu, Tai Chi, Shorin-Ryu ja Shorei-Ryu. Syvennymme myös karaten henkiseen puoleen eli karaten tiehen (Do). Jokainen harjoituskerta sisältää sekä teoriaa että käytäntöä, jotka yhdessä avaavat osallistujille modernin karaten aivan uudelle tasolle.

Harjoitusaikataulu

Harjoitukset pidetään sunnuntaisin klo 14.00-15.30. Harjoitusohjelma on matka ja kokonaisuus, joten osallistuminen kaikkiin harjoituksiin on tärkeätä. Kaikkiaan harjoituskertoja on 14 eli joka sunnuntai 18.2.- 10.6. välisenä aikana. Harjoitusta ei pidetä 25.2., 1.4., 15.4. ja 13.5.

Lue lisää:

Funakoshin jalanjäljillä 070218 JKr.pdf

 

Karaten peruskurssi
 

Seuraava peruskurssi alkaa syksyllä 2018, ilmoittelemme nettisivuilla ja facebookissa!

 

Karate sopii harrastuksena kaiken ikäisille. Tule tutustumaan mielenkiintoiseen harrastukseen!

Alaikäraja on n. 10 vuotta. Osallistumiseen ei ole kunto- tai osaamisvaatimuksia, vaan tärkeintä on innostunut ja avoin asenne. 

Varusteet
Ensimmäisillä harjoituskerroilla varusteiksi riittää T-paita ja veryttelyhousut. Muutaman harjoituskerran jälkeen jokainen osallistuja hankkii puvun itse. Valmentajilta saa tarvittaessa tietoja sopivista ostopaikoista. Harjoituspuvun hinta on n. 40 €.

Hinta
Kurssin hinta on 100 €ja kesto on noin puoli vuotta. Kahdet harjoitukset viikossa tiistaisin ja torstaisin.

Sisältö
Kurssilla käydään läpi karaten perustekniikoita ja -taitoja käyttäen erilaisia harjoitusmuotoja. Jokainen tunti alkaa lämmittelyllä, jonka lisäksi tehdään yleensä myös lyhyt lihaskunto-osuus. Perustekniikka sisältää torjuntoja, potkuja ja lyöntejä. Oppimisen apuna käytetään paljon pelejä ja leikkejä, jotka kehittävät nopeutta ja ketteryyttä.

Peruskurssin päätteeksi järjestetään vapaaehtoinen vyökoe, jossa harrastaja voi saavuttaa ensimmäisen vyöarvon, keltaisen vyön. Alle 12-vuotiaille vyökoe järjestetään kahdessa osassa. Vyökoe sisältää perustekniikkaosuuden (kihon), ennalta harjoitelulun kolmen askeleen ottelun (kumite) ja liikesarjaosuuden (kata). Vyökokeen läpäiseminen ei vaadi erityistaitoja tai kovaa kuntoa, mutta edellyttää harjoituksissa käymistä ja harjoituksiin keskittymistä.

Peruskurssille ovat tervetulleita myös aikuiset harrastajat! 
Karatessa eri ikäiset harjoittelevat yhdessä ja se onkin yksi harvoista lajeista, joita esimerkiksi vanhemmat ja lapset voivat harrastaa yhdessä. Äidin tai isän ei tarvitse istuskella tatamin reunalla vaan voi tulla mukaan kohottamaan kuntoaan. Laji sopii erinomaisesti myös sohvaperunoille, jotka suunnittelevat paluuta aktiivisempaan elämään! 

 

Perjantain kuntotreenit
 

Perjantaisin harjoittelemme kuntoiluhenkisesti yli 15-vuotiaiden porukalla. Harjoituksissa on monipuolista liikuntaa hyödyntäen karaten, nyrkkeilyn ja painin harjoituksia. Tavoitteena perjantai-treeneissä on hyvä mieli ja sopiva kuntoiluhiki perjantain kunniaksi pientä hymyä suupielessä unohtamatta.

Harjoitukset ovat avoimet kaikille ilman erillistä ilmoittautumista, ja harjoitusmaksu on 5 € per osallistumiskerta (seuran jäsenille ilmainen). Seuraa ilmoittelua Facebook-sivuiltamme treeniajankohdista ja lepopäivistä.

PDF-tiedostoFunakoshin jalanjäljillä 070218 JKr.pdf (175 kB)
Funakoshin jalanjäljillä