Kurssit ja harjoitukset

Kuva: Markku Mustonen.

Karaten peruskurssi

Seuraava peruskurssi alkaa syksyllä 2024. Ilmoitamme ajankohdasta tarkemmin lähempänä kurssin alkua. 

Päivitetty 10.11.2023

Aika ja paikka
Harjoitukset ovat kahdesti viikossa tiistaisin ja torstaisin klo 19-20 salillamme Piippo-keskuksen ylimmässä kerroksessa, os. Piiponraitti 1, Lempäälä. Paina alaovella summeria, jossa lukee Budosali. Parkkitilaa löytyy Piippokeskuksen takaa.

Alaikäraja on 12 v., huoltajan kanssa 10 v. Osallistumiseen ei ole kunto- tai osaamisvaatimuksia, vaan tärkeintä on innostunut ja avoin asenne. 

Varusteet
Ensimmäisillä harjoituskerroilla varusteiksi riittää T-paita ja veryttelyhousut. Treenaamme paljain jaloin. Muutaman harjoituskerran hankitaan puku, jonka jokainen ostaa itse. Opastamme tarvittaessa puvun ostossa.

Hinta
4 kk kurssin hinta on 100 €. Voit kokeilla treenaamista parin harjoituskerran ajan ja päättää sitten haluatko jatkaa karaten parissa.

Sisältö
Kurssilla käydään läpi karaten perustekniikoita ja -taitoja käyttäen erilaisia harjoitusmuotoja. Jokainen tunti alkaa lämmittelyllä, jonka lisäksi tehdään yleensä myös lyhyt lihaskunto-osuus. Perustekniikka sisältää torjuntoja, potkuja ja lyöntejä. Oppimisen apuna käytetään paljon pelejä ja leikkejä, jotka kehittävät nopeutta ja ketteryyttä.

Peruskurssin päätteeksi järjestetään  vapaaehtoinen vyökoe, jossa harrastaja voi saavuttaa ensimmäisen vyöarvon eli keltaisen vyön. Vyökoe sisältää perustekniikkaosuuden (kihon), viiden askeleen ottelun (kumite) ja liikesarjaosuuden (kata). Vyökokeen läpäiseminen ei vaadi erityistaitoja tai kovaa kuntoa, mutta edellyttää harjoituksissa käymistä ja harjoituksiin keskittymistä.

Peruskurssille ovat tervetulleita myös aikuiset! 
Karatessa eri ikäiset harjoittelevat yhdessä ja se onkin yksi harvoista lajeista, joita esimerkiksi vanhemmat, teinit ja lapset voivat harrastaa yhdessä. Huoltajan ei tarvitse istuskella tatamin reunalla vaan voi tulla mukaan kohottamaan kuntoaan. Laji sopii erinomaisesti myös sohvaperunoille, jotka suunnittelevat paluuta aktiivisempaan elämään! 

JKA:n kesäleirillä 2022 Varalassa. Kuva: Markku Mustonen.

Karaten jatkokurssi, värivyöt

Jatkamme vanhojen harrastajien kanssa tuttuun tapaan tiistaisin ja torstaisin klo 18. Ei haittaa, vaikka sinulla olisi ollut pidempi tauko karateharrastuksessasi, nyt on hyvä hetki tulla mukaan!

Kauden harjoittelumaksu on 120 €.

Perjantain kuntotreenit

Perjantaisin harjoittelemme kuntoiluhenkisesti yli 15-vuotiaiden porukalla. Liikutaan yhdessä monipuolisesti hyödyntäen mm. karaten, nyrkkeilyn ja painin harjoituksia. Tavoitteena perjantai-treeneissä on hyvä mieli ja kunnon hiki viikonlopun kunniaksi. 

Harjoitukset ovat avoimet kaikille ilman erillistä ilmoittautumista, ja treeni on seuran jäsenille ilmainen. Seuraa ilmoittelua Facebook-sivuiltamme treeniajankohdista ja lepopäivistä.

Ulkotreenit Myllyrannan puistossa. Kuva: Annika Eronen.