Kurssit ja harjoitukset

Karaten peruskurssi
 

Seuraava peruskurssi alkaa elo-syyskuussa 2019.

Karate sopii harrastuksena kaiken ikäisille. Tule tutustumaan mielenkiintoiseen harrastukseen!

Alaikäraja on n. 9-10 vuotta. Osallistumiseen ei ole kunto- tai osaamisvaatimuksia, vaan tärkeintä on innostunut ja avoin asenne. 

Varusteet
Ensimmäisillä harjoituskerroilla varusteiksi riittää T-paita ja veryttelyhousut. Treenaamme paljain jaloin. Muutaman harjoituskerran jälkeen laitamme eteenpäin pukutilauksen seuran kautta.

Hinta
Kurssin hinta on 120 €ja kesto on noin puoli vuotta. Hinta sisältää karatepuvun (takki ja housut) ja valkoisen vyön. Kahdet harjoitukset viikossa maanantaisin ja torstaisin.

Sisältö
Kurssilla käydään läpi karaten perustekniikoita ja -taitoja käyttäen erilaisia harjoitusmuotoja. Jokainen tunti alkaa lämmittelyllä, jonka lisäksi tehdään yleensä myös lyhyt lihaskunto-osuus. Perustekniikka sisältää torjuntoja, potkuja ja lyöntejä. Oppimisen apuna käytetään paljon pelejä ja leikkejä, jotka kehittävät nopeutta ja ketteryyttä.

Peruskurssin päätteeksi järjestetään vapaaehtoinen vyökoe, jossa harrastaja voi saavuttaa ensimmäisen vyöarvon, keltaisen vyön. Alle 12-vuotiaille vyökoe järjestetään kahdessa osassa. Vyökoe sisältää perustekniikkaosuuden (kihon), kolmen askeleen ottelun (kumite) ja liikesarjaosuuden (kata). Vyökokeen läpäiseminen ei vaadi erityistaitoja tai kovaa kuntoa, mutta edellyttää harjoituksissa käymistä ja harjoituksiin keskittymistä.

Peruskurssille ovat tervetulleita myös aikuiset harrastajat! 
Karatessa eri ikäiset harjoittelevat yhdessä ja se onkin yksi harvoista lajeista, joita esimerkiksi vanhemmat ja lapset voivat harrastaa yhdessä. Äidin tai isän ei tarvitse istuskella tatamin reunalla vaan voi tulla mukaan kohottamaan kuntoaan. Laji sopii erinomaisesti myös sohvaperunoille, jotka suunnittelevat paluuta aktiivisempaan elämään! 

 

Perjantain kuntotreenit
 

Perjantaisin harjoittelemme kuntoiluhenkisesti yli 15-vuotiaiden porukalla. Liikutaan yhdessä monipuolisesti hyödyntäen karaten, nyrkkeilyn ja painin harjoituksia. Tavoitteena perjantai-treeneissä on hyvä mieli ja kunnon hiki viikonlopun kunniaksi. 

Harjoitukset ovat avoimet kaikille ilman erillistä ilmoittautumista, ja harjoitusmaksu on 5 € per osallistumiskerta (seuran jäsenille ilmainen). Seuraa ilmoittelua Facebook-sivuiltamme treeniajankohdista ja lepopäivistä.