Leirit

Karatetoiminta ei rajoitu ainoastaan harjoituksiin. Vuoden mittaan on luvassa vähintään kaksi isoa leiriä ja mahdollisia lyhyempiä esimerkiksi kata-harjoitteluun keskittyviä viikonloppuleirejä. Leireillä on monipuolista toimintaa karaten eri osa-alueilta, sekä leppoisaa yhdessä oloa.

Treenejä vetävät eri Shotokan-seurojen valmentajat ja harjoittelun lisäksi leireiltä saa paljon lisätietoa karatesta. Leireillä tapaa muita karaten harrastajia, joita saapuu leireille eri puolilta Suomea.

Leireillä suoritetaan myös vyökokeita, joihin voi osallistua kun harjoittelu ja osaaminen on edennyt riittävästi.

Talvileirille 7.-9.12.2018 saapui osallistujia eri puolilta Suomea sekä Virosta. Lue toimittaja Annika Erosen juttu 1.3.2019 Lempäälän- Vesilahden Sanomista:

Leiriohjeita

Leirillä on monen ikäistä harrastajaa nuoresta aikuiseen, ja erityisesti nuoria 8-12 vuotiaita leirillä on perinteisesti runsaasti. Leiri sopii siis kaikille harrastajille ikään katsomatta. Vanhemmat ja ystävät voivat tulla paikan päälle seuraamaan harjoituksia.

Leirillä oppii todella paljon, ja etenkin vierailevien mestarien opetukset ovat mielenkiintoisia. Leirit muodostavat tärkeän osan harjoittelua. Valmennus leireillä tapahtuu hyvässä hengessä, ja harrastajien taso huomioiden, joten suorituspaineita leiristä ei tarvitse ottaa.

Oman seuramme valmentajat ovat leirillä mukana neuvomassa ja ohjaamassa leirirutiinien hoitamisessa. Harjoitusten välillä saattaa olla kuitenkin useampi tunti itsenäistä vapaa-aikaa, jolle ei ole normaalisti ohjattua toimintaa.

Leirillä voi yöpyä, mutta lähellä voivat yöpyä myös kotona valintansa mukaan. Majoitus leirillä tapahtuu koulun luokkatiloissa. Omana yöpymisvarustuksena mukaan patja, tyyny ja makuupussi/peitto. Seuramme valmentajat eivät välttämättä yövy leiripaikalla, mutta paikalla on muita aikuisia. Majoittuminen edellyttää itsenäistä toimintaa leiripaikalla mm. aamutoimien suhteen, joten aivan pienimmille emme yöpymistä leiripaikalla suosittele.

Mukaan kannattaa varata lisäksi vaihtovaatteita, peseytymisvälineet sekä pientä evästä ja juotavaa väliajoille (esim. hedelmät ovat hyvää välipalaevästä).

Muistilista leirivarusteista

  • karatepassi (alkeiskurssilaisilla ei)
  • rahat leirimaksua varten
  • karatepuku ja -vyö sekä vaihtopuku jos löytyy
  • jalka- ja käsisuojat sekä hammassuojat (alkeiskurssilaisilla ei)
  • peseytymisvälineet (harjoitusten jälkeen on hyvä käydä pesulla)
  • pientä evästä, esim. hedelmiä ja mehua, ja taskurahaa 
  • fleece-takki tai huppari karatepuvun päälle taukoja varten
  • yöpymisvälineet mikäli yövyt leiripaikalla
  • kesäleireillä uimapuku